Το θανατηφόρο αταίριαστο ζευγάρι

Δυο άνδρες. Ό πρώτος ονομάζονταν Henry Lee Lucas, γιος αλκοολικού αυτόχειρα και πόρνης, τραυμάτισε μικρός το μάτι του με ένα μαχαίρι και, καθώς η μητέρα του δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, το έχασε. Συχνά τον έστελνε σχολείο ντυμένο με κοριτσίστικα ρούχα. Άρχισε την εγκληματική του σταδιοδρομία καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην πλάτη της μητέρας του και στη συνέχεια ασέλγησε στο πτώμα της. Έμεινε δέκα χρόνια σε ψυχιατρείο. Μετά την αποφυλάκισή του επιδόθηκε σε ένα όργιο φόνων. Το άλλο μισό του ζευγαριού ήταν ακόμα πιο διαταραγμένο, ήταν ο Ottis Toole Elwood. Ένας πνευματικά ανισόρροπος τύπος, τραβεστί που ζούσε από την πορνεία, του άρεσε να φοράει γυναικεία ρούχα και να τρώει ανθρώπινο κρέας.

Το θανατηφόρο δίδυμο έδρασε στην περίοδο 1976 – 1985 έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 200 επιβεβαιωμένα θύματα σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ. Μαζί βασάνισαν, σκότωσαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες θύματα. Ο Toole είχε κανιβαλικές συνήθειες, αλλά ο Lucas ήταν σαδιστής και νεκρόφιλος, προτιμώντας νεκρά και διαμελισμένα πτώματα. Το “αταίριαστο ζευγάρι” διακρίθηκε για φόνους ανθρώπων που έκαναν ωτοστόπ. Συχνά απλά τους χτυπούσαν με το αυτοκίνητο, όταν δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να τους σκοτώσουν με βασανιστήρια. Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο πρώτος άρχισε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την δωδεκάχρονη ανιψιά του δεύτερου, αργότερα βρέθηκε και αυτή νεκρή και διαμελισμένη.


Μετά τη σύλληψη τους ο Lucas ομολόγησε περισσότερους από 500 δολοφονίες, αν και πολλοί ισχυρίζονται πως δεν έκανε περισσότερες από 10 και απλά η αστυνομία του φόρτωσε πολλά ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο για εγκλήματα σε 18 πολιτείες των Η.Π.Α.. Ο Toole κρίθηκε σχιζοφρενής και η θανατική καταδίκη μετατράπηκε σε 6 ισόβιες καθείρξεις. Πέθανε το 1996 από νεφρική ανεπάρκεια. Ως ημέρα εκτέλεσης του Lucas ορίστηκε η 30ή Μαρτίου 1998, αλλά το συμβούλιο χαρίτων της πολιτείας του Τέξας (διορισμένο από τον κυβερνήτη Μπους τζούνιορ) του έδωσε χάρη λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θανατηφόρο αταίριαστο ζευγάρι
4/ 5
Oleh