Οι Σατανιστές της Παλλήνης

Αύγουστος 1992. Δυό άνδρες με το πρόσχημα της "λευκής μαγείας", παρασέρνουν την νεαρή 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου σε μια απομωνομένη θέση (θέση Σέσι) στο Κορωπί Αττικής. Η νεαρή κοπέλα πέφτει εύκολα θύμα των δύο ανδρών, καθώς λογω της μικρής ηλικίας και της αφέλειάς της πιστεύει τους δύο άνδρες. Ωστόσο, τα πράγματα θα είχαν τραγική κατάληξη: Οι δύο άνδρες, αφού έγδυσαν το μικρό κορίτσι και της έκλεψαν τα κοσμήματα, την χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια, ο ένας απο τους δύο άνδρες βίασε το πτώμα του μικρού κοριτσιού και όταν τελείωσε, μαζί με τον συνεργό του περιέλουσαν το σώμα της με βενζίνη και το έκαψαν. Από τη φωτιά μάλιστα, προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού. Ηταν ένα φρικιαστικό έγκλημα ιδιαίτερης αγριότητας. Οι έρευνες της αστυνομίας που θα ακολουθούσαν δεν θα οδηγούσαν πουθενά. Λίγους μήνες αργότερα, η φρίκη θα επαναλαμβάνονταν.

Απρίλιος 1993, Μεγάλη Τετάρτη. 8 μήνες μετά το πρώτο περιστατικό της άγριας δολοφονίας του 14χρονου κοριτσιού στο Κορωπί, δύο άγνωστοι άνδρες συνάντούν τυχαία στον δρόμο τους την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Η νεαρή γυναίκα επέστρεφε σπίτι της στα Γλυκά Νερά, μετά το τέλος της εργασίας της. Οι δύο άνδρες, με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους και την οδήγησαν σε ένα ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου και αφού τις πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια, ο ένας απο τους δύο άνδρες (ο ίδιος ο οποίος είχε βιάσει και είχε στραγγαλίσει την 14χρονη μερικούς μήνες νωρίτερα), της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα για να μην αναγνωρίζεται.

Για άλλη μια φορά, ο φόνος αυτός θα συγκλόνιζε την τοπική κοινωνία του Κορωπίου, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για "δράκους" που κυκλοφορούν στην περιοχή τους και που επιτίθονται με αγριότητα εναντίον αθώων γυναικών. Όμως αυτός, θα ήταν και ο τελευταίος φόνος των δύο παρανοϊκών ανδρών. Τον Δεκέμβριο του 1993, 8 μήνες μετά τον 2ο φόνο και έπειτα από συντονισμένες και επίμονες ενέργειες των συγγενών της αγνούμενης (του πρώτου φόνου) Θεοδώρας Συροπούλου, αποκαλύφθηκαν οι δράστες των δύο φρικιαστικών φόνων.



Ήταν οι Ασημάκης Κατσούλας 21 ετών (ναύτης στο πολεμικό Ναυτικό) και Εμμανουήλ Δημητροκάλης 19 ετών (φαντάρος στον στρατό Ξηράς), ενώ η αστυνομία συνέλαβε και την νεαρή φίλη του Κατσούλα την 18χρονη Δήμητρα Μαργέτη, η οποία κατηγορείτο για συνέργεια στις πράξεις τους. Λίγο μετά την σύλληψή τους, ο τότε διοικητής της ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Αποστολόπουλος, ανακοινώνει στους δημοσιογράφους ότι οι δύο απο τους τρείς συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και προχώρησαν σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το τι έκαναν. Η αποκάλυψη σοκάρει την Ελληνική κοινή γνώμη. Επρόκειτο για μια ομάδα Σατανιστών, οι οποίοι κάνοντας τελετές μαύρης μαγείας, δολοφόνησαν τις δύο γυναίκες για να ικανοποιήσουν τον "άρχοντα του σκότους", όπως έλεγαν.

Τα δύο νεαρά αγόρια από την Παλλήνη (Κατσούλας και Δημητροκάλης), είχαν ξεκινήσει απο μικρή ηλικία να ασχολούνται με τον "σατανισμό" και αργότερα θα ακολουθούσε και η Μαργέτη. Αρκετά συχνά, οι 3 φίλοι μελετούσαν σατανιστικά βιβλία, τα οποία πρόσταζαν θυσίες στον βωμό του άρχοντα του σκότους, ενώ πολλές φορές συνήθιζαν να πραγματοποιούν σατανιστικές τελετές. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, κατά την διάρκεια της τέλεσης σατανιστικών τελετών, οι δύο νεαροί άνδρες θα παρέσερναν και θα σκότωναν τα θύματα τους. Ως αρχηγός της ομάδας των σατανιστών, θεωρήθηκε ο Ασημάκης Κατσούλας ο οποίος σύμφωνα με τις έρευνες ήταν αυτός που επέλεξε τα θύματα και αυτός ο οποίος έπεισε τα υπόλοιπα άτομα να τον ακολουθήσουν.

Στις 1 Ιανουαρίου του 1994, μετά τις ομολογίες και το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, ασκήθηκε ποινική δίωξη στους τρείς νεαρούς "σατανιστές", οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθούν. Οι 3 σατανιστές ανέφεραν στον εισαγγελέα τα ονόματα 5 επιπλέον ανθρώπων διευρύνοντας έτσι το κύκλωμα των σατανιστών. Στις 28 Ιανουαρίου του 1994, έγινε η αναπαράσταση των δύο εγκλημάτων. 18 μήνες αργότερα, το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών, καταδίκασε τον Ασημάκη Κατσούλα σε συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 12 ετών και 10 μηνών. Τον Εμμανουήλ Δημητροκάλη, τον καταδίκασε σε συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 9 ετών και 10 μηνών. H συγκατηγορούμενή τους Δήμητρα Μαργέτη, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών. Οι υπόλοιποι φερόμενοι ως συμμετέχοντες στο κύκλωμα των "σατανιστών", καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της "υπόθαλψης εγκληματία" και "ψευδορκίας", σε φυλάκισεις λίγων μηνών, ενώ δύο απο αυτούς απαλάχθηκαν.

Στις 23 Νοεμβρίου του 2001, η Δήμητρα Μαργέτη αποφυλακίστηκε, αφού το συμβούλιο πλημμελιοδικών Πειραιά (στο οποίο προσέφυγε ζητώντας επανεξέταση των αιτήσεων για την αποφυλάκισή της), έκανε δεκτή την αίτησή της και διέταξε με όρους την αποφυλάκισή της. Οι δικαστές έκριναν ότι επέδειξε καλή διαγωγή κατά την κράτησή της και πως δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία. Τα υπόλοιπα δύο μέλη των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας και Εμμανουήλ Δημητροκάλης, συνέχισαν να απασχολούν την δικαιοσύνη ακόμα και μέσα απο την φυλακή. Πιο συγκεκριμένα, ο Ασημάκης Κατσούλας δεν έδειξε να συμμορφώνεται μετά την βαριά ποινή του και δε δίστασε να απασχολήσει και πάλι τις αρχές αφού συνελήφθη να παρενοχλεί τηλεφωνικά μέσα από τη φυλακή δυο αδελφές 11 και 12 ετών. Τον Μάρτιο του 2005, σε μια άδεια του από τις φυλακές, ο Κατσούλας είχε εμφανιστεί σε 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να την βιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Σατανιστές της Παλλήνης
4/ 5
Oleh