Το τραγούδι που έδωσε όνομα στους φόνους του Τσαρλς Μάνσον

Ηταν Οκτώβριος του 1967 όταν έπεσε το περιοδικό Melody Maker στα χέρια του Πολ Μακ Κάρτνεϊ. Το πιο δυνατό, το πιο σκληρό ροκ-εν-ρολ, το πιο "βρώμικο" κομμάτι που έχουν γράψει ποτέ διάβασε. Ηταν κριτική για το Ι can see for miles των Who. Ο Πολ σκέφτηκε: Κρίμα, θα ήθελα κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο. Κάτι που να κάνει τους ανθρώπους να φρικάρουν. Οταν το 1968 ηχογραφούσε πια με τους Μπιτλς το Helter Skelter, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο θα έκανε αυτό το κομμάτι τους ανθρώπους να φρικάρουν. Και αν όχι αυτό το ίδιο, το όνομά του. Ηταν το τραγούδι που έδωσε όνομα στους φόνους του Τσαρλς Μάνσον: The Helter Skelter Murders ή αλλιώς The Tate-LaBianca Murders.

Ο Μάνσον άκουσε το τραγούδι τον Δεκέμβριο του 1968. Ο ήχος του δεν του άρεσε αλλά είπε ότι ήταν η προειδοποίηση από τους "τέσσερις Αγγέλους", τους Μπιτλς, πως η Αποκάλυψη ξεκινά. Βλέπετε, ο Τσαρλς Μάνσον είχε μια ολόκληρη μελλοντολογική θεωρία έτοιμη. Ελεγε ότι σύντομα ο μαύρος άνθρωπος θα ξεσηκωνόταν. Οι μαύροι, έλεγε ο Μάνσον, θα άρχιζαν να βιάζουν και να σκοτώνουν τους λευκούς μετατρέποντας τις πόλεις σε σφαγεία. Ο Τσάρλι και οι ακόλουθοί του, οι μετέπειτα γνωστοί και ως Οικογένεια, όσο θα κρατούσε η σφαγή θα κρύβονταν στην έρημο. Μέσα σε ένα λαγούμι της Κοιλάδας του Θανάτου θα έβρισκαν τη Χρυσή Πόλη, έναν επίγειο παράδεισο, όπου θα μπορούσαν να περιμένουν ώσπου και ο τελευταίος λευκός να εξολοθρευτεί.

Και όταν συνέβαινε αυτό και οι μαύροι είχαν αποτύχει πια να χαλιναγωγήσουν τη νέα τους κοινωνία, η Οικογένεια, η οποία πια θα είχε 144.000 μέλη, θα έβγαινε ξανά στην επιφάνεια για να κυβερνήσει τη γη. Οι μαύροι θα ήταν υπηρέτες τους, εκείνοι κυρίαρχοι και ο Μάνσον αρχηγός όλων, ως πέμπτος Αγγελος. Οι άλλοι τέσσερις Αγγελοι θα ήταν οι Μπιτλς. Αυτό που έλειπε στη θεωρία του ήταν το όνομα της επερχόμενης καταστροφής. Και πλέον το είχε βρει: Helter Skelter. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η προφητεία των στίχων δεν φαινόταν να βγαίνει. Το Πρόσεχε! Ερχεται γρήγορα, ναι, έρχεται, ναι, έρχεται, που τραγουδούσαν οι Μπιτλς δεν έδειχνε να πραγματοποιείται μέσα στο καλοκαίρι του 1969, όπως ο Μάνσον, ο οποίος είχε αυτοχρισθεί και προφήτης, είχε προβλέψει. Και έτσι εκείνος με την Οικογένειά του ανέλαβαν να διδάξουν στον μαύρο άνθρωπο πώς να σκοτώνει.

Ο Τσαρλς Μάνσον γεννήθηκε το 1934 στο Κεντάκι και σύντομα άρχισε να μπαινοβγαίνει σε αναμορφωτήρια ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1960 έγινε οπαδός της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Το 1960 καταδικάστηκε για μαστροπεία, απάτη και κλοπή αυτοκινήτων. Αφέθηκε ελεύθερος το 1967 και μετακόμισε στο Σάν Φρανσισκο όπου εκεί ίδρυσε την οργάνωση «οικογένεια». Τα 40 περίπου μέλη της εγκαταστάθηκαν σε ένα ράντσο της Σέμι Βάλεϊ και άρχισαν να εξοπλίζονται για τον «Ορυμαγδό», τον πυρηνικό και φυλετικό πόλεμο που είχε προβλέψει ο αρχηγός τους.

Την 9η Αυγούστου 1969 η Οικογένεια σκότωσε την ηθοποιό Σάρον Τέιτ που ήταν οκτώ μηνών έγκυος και τους τέσσερις φίλους που την είχαν επισκεφθεί στο σπίτι της, στο Σίελο Ντράιβ, όπου έμενε με τον άνδρα της, τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Υστερα η Οικογένεια κατευθύνθηκε στην περιοχή Λος Φελίς του Λος Αντζελες. Μπήκε στο σπίτι του Λέο και της Ρόζμαρι Λα Μπιάνκα. Η αστυνομία την επόμενη ημέρα βρήκε πέντε πτώματα φρικωδώς κακοποιημένα στο σπίτι της Σάρον Τέιτ και το ζευγάρι των Λα Μπιάνκα μαχαιρωμένο και δεμένο με τα χέρια πισθάγκωνα και με αιματοβαμμένες μαξιλαροθήκες στα κεφάλια. Στην πόρτα του ψυγείου με το αίμα κάποιου από τα θύματα δύο λέξεις ήταν ανορθόγραφα γραμμένες: Healter Skelter!



Στη λίστα θανάτου της «Οικογένειας» υπήρχαν πολλές διασημότητες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Στίβ Μακ Κουίν και ο Φράνκ Σινάτρα. Τον Δεκέμβριο του 1969 ο Μάνσον συνελήφθη μαζί με δέκα οπαδούς του. Καταδικάστηκε σε ισόβια.Ο 77χρονος Μάνσον βρίσκεται σήμερα στις Φυλακές Κόρκοραν της Καλιφόρνιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τραγούδι που έδωσε όνομα στους φόνους του Τσαρλς Μάνσον
4/ 5
Oleh