Ο αγοραίος έρωτας και τα ναρκωτικά οδηγούν στο θάνατο τον Νίκο Σεργιανόπουλο

4 Ιουνίου 2008, Παγκράτι, στο διαμέρισμα του βρίσκεται δολοφονημένος ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε πλάι του, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα. Ένα μήνα αργότερα έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη ο 30χρονος Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτχικνέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου, ενώ κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (10 Νοεμβρίου 2009) ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε ότι το θύμα προσπάθησε να του επιβάλει παθητικό ρόλο με στοματικό σεξ και ότι υπό την επήρεια κοκαΐνης (η οποία βρέθηκε και στα ούρα του θύματος) του επιτέθηκε με το μαχαίρι με το οποίο τελικά και τον δολοφόνησε. Όπως δηλώσε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο, ο Νίκος Σεργιανόπουλος έκανε πιάτσα και πήγαινε για βίζιτα στην πλατεία Βικτωρίας. Μάλιστα ήταν εξαρτημένος χρήστης από την κοκαίνη, στο παρελθόν είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης. Εκείνη την νύχτα δεν είχε πάρει μόνο κοκαίνη αλλά και αντικαταθλιπτικά χάπια.

Αργότερα ο ψυχίατρος του Σεργανόπουλου μιλάει στο δικαστήριο για την ψυχοσύνθεση του γνωστού ηθοποιού κάνοντας λόγο για διπολική διαταραχή, σύνδρομο καταδίωξης, ενώ παρουσίαζε και στοιχεία παρανοϊκής συμπεριφοράς. Επίσης ήταν εξαιρετικά καχύποπτος και όπως ανέφερε ήρθε τρεις φορές καμουφλαρισμένος στο γραφείο του φορώντας καμπαρντίνα και γυαλιά. Παράλληλα ο καθηγητής Ψυχιατρικής τόνισε ότι η βραδιά που έγινε το έγκλημα ο ηθοποιός είχε πάρει αντιψυχωτικά χάπια, αντικαταθλιπτικά και κοκαΐνη, ενώ τόνισε ότι έπαιρνε ναρκωτικά γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να έχει επιθυμία για σεξ! Επίσης στο δικαστήριο διαβάστηκαν οι καταθέσεις δύο αλλοδαπών οι οποίοι είναι σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αγοραίος έρωτας και τα ναρκωτικά οδηγούν στο θάνατο τον Νίκο Σεργιανόπουλο
4/ 5
Oleh