Η εξαφάνιση του μικρού Άλεξ

Η εξαφάνιση και όσα είχαν διαδραματιστεί γύρω από την υπόθεση του μικρού Αλεξ είχαν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου 2006 τρεις ανήλικοι που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του μικρού Αλεξ κάθονταν σ” ένα παγκάκι στην πλατεία Ελιάς, στην πόλη της Βέροιας, όταν ξαφνικά είδαν να περνάει από μπροστά τους ο 11χρονος μαθητής. Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και κάποια στιγμή οι ανήλικοι, συνεχίζοντας να κοροϊδεύουν τον 11χρονο, άρχισαν να τον χτυπούν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στη μύτη. Ο μικρός Αλεξ σηκώθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, όμως οι κατηγορούμενοι τον κυνήγησαν μέχρι την πλατεία Δημαρχείου, όπου τον εγκλώβισαν. Εκεί συνέχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές, μέχρι που το αγοράκι έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στα μαρμάρινα σκαλοπάτια κατρακυλώντας από ύψος δύο μέτρων. Αντιλαμβανόμενοι, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ότι ο μικρός Αλεξ είναι νεκρός, οι ανήλικοι μετέφεραν αρχικά τη σορό του αγοριού στην παρακείμενη, ακατοίκητη διώροφη πολυκατοικία της οδού Ελλης και την εγκατέλειψαν για δύο μέρες. Στη συνέχεια το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου πήραν το πτώμα από το εγκαταλειμμένο σπίτι και αφού το τοποθέτησαν σε ένα καρότσι που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά οικοδομικών υλικών, το σκέπασαν με μια παλιά κουβέρτα και το πέταξαν στον Τριπόταμο».

Εφτά χρόνια μετά η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Αλεξ από τη Βέροια εξακολουθεί να στοιχειώνει την ελληνική δικαιοσύνη, που δεν κατόρθωσε ποτέ, όπως και η αστυνομία, να βρει τι έγινε και πού κατέληξε το 11χρονο παιδί. Χθες το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε, όπως και πρωτοδίκως, τον παππού των δύο ανηλίκων που θεωρήθηκαν υπεύθυνα για την εξαφάνιση.

Ο 64χρονος άνδρας, με ποινικό παρελθόν ήδη, κάθισε στο εδώλιο πάλι για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, με εξαγορά. Ο παππούς των δύο παιδιών είχε κριθεί ένοχος και σε πρώτο βαθμό, γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ψευδόρκησε τόσο στις αστυνομικές αρχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης όσο κι ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που είχε χειριστεί την πολύκροτη υπόθεση. Ισχυριζόταν πως τα εγγόνια του, εκείνο το μοιραίο απόγευμα που εξαφανίστηκε ο μικρός Αλεξ, τον Φεβρουάριο του 2006, βρίσκονταν σπίτι.

Η δεύτερη κατηγορία, της υπόθαλψης εγκληματιών, δεν αφορούσε τα δύο εγγόνια του, λόγω συγγένειας, αλλά τους συνομήλικους αλλοδαπούς φίλους τους, μαζί με τους οποίους κατηγορούνται ότι διέπραξαν την αποτρόπαιη πράξη της δολοφονίας του 11χρονου μαθητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εξαφάνιση του μικρού Άλεξ
4/ 5
Oleh